Hvem er
swing the shoes

Swing the Shoes er en danseklub i Odense, hvor du kan lære at danse swingdanse som f.eks. Lindy Hop og Charleston.

Hvad kan jeg forvente at møde?

Du kan forvente at møde en flok glade mennesker, der har det tilfælles, at vi elsker at bevæge os ud på gulvet.

Alle skal føle sig velkommen og blive en aktiv del af miljøet. Miljøet er uformelt og vi lægger meget vægt på det sociale. Vi hjælper og øver med hinanden, hvis trinene driller, så griner vi sammen og prøver igen.

Hos Swing the Shoes er målet at lære dig at danse i trygge rammer, så du bliver klar til at slå dig løs på alle dansegulvene i det offentlige rum!

Musik – hvad danser I til?

Lindy Hop danses traditionelt til swing- og jazzmusik fra 1930’erne og 1940’erne. Det er den musikgenre, som dansen er udviklet ud fra og vokset med. Til swingfester vil du ofte møde orkestre, der har specialiseret sig i at spille for swingdansere. Det er fedt!

Vi træner også til swing- og jazzmusik. Det har en god energi, og rytmen hjælper dig med at få bounce og flow i dansen. Men Lindy Hop kan også danses til nutidig musik – du kan med andre ord tage dansen med dig til fester og koncerter.

Tøj og sko – hvad skal jeg bruge?

Tøj du kan svede i. Et håndklæde med i tasken er også en god ide. Og sveder du meget, så gerne en t-shirt at skifte med. Husk i øvrigt, at det er allerdejligst at danse med en velsoigneret partner. Så lad de ældste gennemsvedte træningsbluser blive hjemme, og husk evt. deodorantFlade indendørssko uden sorte såler (af hensyn til gulvet)

Det er bedst med sko, der er lidt glatte. Dvs. løbesko er sjældent gode, fordi du står for fast på gulvet og risikerer at vride i dine knæ. Har du ikke lige egnede dansesko i skabet, så er gaffatape på sålen en god og billig løsning. Skoen skal sidde ordentligt fast på din fod, så som pige er åbne ballerinasko ikke en god ide.

Når vi holder fester eller tager til swingballs, så dresser vi gerne op. Herrerne fx i hvid skjorte og vest, seler og butterfly – og måske en original hat eller sixpence. Pigerne fx i bluse med striber/prikker, pencilskørt eller skørt/kjole med sus i. Og prikken over i’et: rød læbestift og en blomst i håret – eller en lille hat på skrå.

Vi kan anbefale at kigge i f.eks. H&M eller gå på loppemarked og i genbrugsbutikker, hvis du føler lyst til at ramme stilen.

Energiniveau og forudsætninger – hvad kræver det?

Det kræver ingen særlige forudsætninger at komme i gang. Men hvis du har rytme og kan tælle til 8, så er du særligt godt fra start. Lindy Hop er tempofyldt, så du skal kunne bevæge fødderne og være forberedt på at blive svedig.

Det er ikke nødvendigt at komme med en dansepartner. Lindy Hop er nemlig en socialdans, og derfor skifter vi partner hele tiden i løbet af en workshop/undervisningstime. På den måde bliver du en god danser, der kan bevæge sig ud på gulvet med dansere på alle niveauer. Skulle der en enkelt gang være overvægt af enten herrer eller damer, så ”står man over” nogle få minutter og er så med igen.

Close Menu